Cum (se) mai iubesc românii pe Facebook

Se știe că românii sunt, în general, un popor de oameni iubăreți, cărora nu le e teamă și nici jenă să iubească cu foc, pe oriunde apucă. Atât de mult le place unora să se iubească încât consideră că rețelele de socializare sunt locul potrivit s-o facă. Am făcut puțină muncă de cercetare și-am observat cum își manifestă semenii noștri dragostea pe Facebook.

1. IUBĂREȚII CARE AU CONTURI COMUNE

Unii au relații atât de sudate și-s atât de siguri că iubirea lor e veșnică încât au uitat că e gratis să-ți faci câte conturi poftești pe Facebook. Așa că și-au făcut conturi comune, ca să vadă toată lumea cât de mult se iubesc ei doi. Îi știți, sunt cei care au numele de profil de genul “Ion și Maria” sau”Gigi și Vrâncioaia” și, dacă ai vrea să li te adresezi (totuși, de ce ai vrea?!), nu știi dacă să o faci cu “coaie” sau “domniță”, pentru că habar n-ai care dintre îndrăgostiți e pe recepție. Având contul comun și fiecare postând în numele amândurora, încearcă să transmită celor care-i urmăresc cât de solid e cuplul lor și cum n-au ei niciun secret unul față de altul: “Hei, vedeți cât de norocoși suntem? Ne iubim mult!”.

Ce transmit ei, însă? Că sunt doi oameni semi-bolnavi, care nu-și permit unii altora să aibă gânduri sau idei proprii. Că se tem că partenerul ar putea avea o viață doar a lui. Că n-au deloc încredere unul în altul, probabil că atunci când ies separat, chiar și până la magazinul din colț, fiecare se gândește că celălalt se fute cu altcineva. Pe deasupra, că se mai și plictisesc de moarte unul cu altul.

Exemplu (am ascuns fotografiile de profil sau numele din exemple)

iubareti-cu-cont-comun

Conform profilului lor de Facebook, Dani și Alexandra lucrează, amândoi, la “Buzunaru lu Mama” și recent au apreciat pagina Mercedes Benz România. Ultimele două postări ale lor sunt două piese de “corazon”: prima, cântată de Marian Mexicanu Regele Acordeoniștilor, iar a doua, după cum se observă, cântată de Copilul de Aur și Laura Vass. Titlul piesei este sublim de sugestiv și vine să confirme cele spuse mai sus: “Te-aș sechestra, te-aș sigila!”.

2. IUBĂREȚII CARE SE ALINTĂ CÂT E ZIULICA DE LUNGĂ

Alții n-au conturi comune, cel puțin nu încă, însă sunt angrenați, la rândul lor, în relații solide, unde-și manifestă dragostea eternă. Își dedică majoritatea timpului giugiulelii virtuale, dar nu în privat, că acolo nu i-ar vedea nimeni, ci direct pe wall-urile lor. Ploi de pupici și furtuni de citate amoroase, culese de pe paginile dedicate analfabeților patriei, cad șiroaie pe wall-urile acestor iubăreți. Toate chestioarele astea penibile semnifică pentru acești oameni dragoste, așa cum o înțeleg ei. Până la urmă, aproape că nici n-ar mai conta dacă partenerul te-ar înșela cu cea mai bună amică a ta, atâta vreme cât el apare conștincios pe wall-ul tău, îți dă like la comment-uri și își strigă iubirea cu puținele sale cuvinte.

Exemplu

Ba-eu-mai-mult

Marian FCSB și-a editat recent numele, acum chemându-l Marian FCSB (Deni te iubesc mult). Are profilul privat, așa că nu știm exact ce apreciază, însă putem intui că este unul din puținii fani ai Stelei pe care nu-l interesează problema siglei și este trup și suflet alături de echipa din Ghencea. De asemenea, se pare că este și fan înfocat al lui Florin Salam, una din pozele sale de profil înfățișându-l pe cunoscutul cântăreț de manele. Iubita sa, Deni, are și ea ascunse paginile pe care le apreciază, publice fiind doar postările în care se iubește virtual cu Marian.

Bonus – Cote pentru pariuri speciale:

Marian FCSB va rămâne toată viața cu Deni Jrr – 115/1

Marian FCSB o va bate pe Deni Jrr după un meci pierdut de FCSB – 1,2/1

Deni Jrr îl va înșela pe Marian FCSB cu cel mai bun prieten al său – 7/1

3. IUBĂREȚII CARE AU IUBIT ȘI ACUM SUFERĂ

Alții nu-s așa norocoși și, după ce au iubit înflăcărat și și-au dedicat insigniafiantele lor existențe partenerelor, au fost trădați în ale amorului. Iar dacă pe vremuri, după o despărțire dureroasă, băgai capu’-n pernă și boceai, sau intrai în prima cârciumă și te-mbătai până nu mai știai cum te cheamă, acum îți verși amarul pe Facebook. Și folosești, ca să exprimi durerea cruntă care te năpădește, cât mai multe “:(“. Legenda spune că cu cât ai în status mai multe paranteze deschise, cu atât înseamnă că suferi mai mult. Gramatica, în acest caz, este cea mai puțin importantă, pentru că inima e lovită și postează singurică, exact așa cum simte, biata de ea!

Exemplu

iubire3

Cristi, după cum se vede, a iubit cu adevărat, însă a fost trădat și se tăvălește de durere, lucru pe care-l înțelegem cu ușurință dacă ne uităm la numărul parantezelor deschise. O oarecare Marya din lista lui de prieteni se arată suportivă și îi vine îndată în ajutor, încercând să-l consoleze. La al doilea comment, ni se confirmă cele mai ascunse temeri: Cristi a fost folosit de o femeie, fără îndoială, rea, nerecunoscătoare și care nu-l merita. Din păcate, captura fiind ceva mai veche, nu cunoaștem deznodământul acestei complicate povești, una absolut tulburătoare.

Bonus – Cote pentru pariuri speciale:

Cristi s-a împăcat cu iubita lui, apoi s-au despărțit iar, după care s-au împăcat din nou – 3/1

Cristi și Marya și-au dat seama că sunt suflete pereche – 1,5/1

Cristi a plecat la muncă în Spania și s-a îndrăgostit de altcineva acolo – 1,25/1.

4. BURLACII CU POFTĂ DE DRAGOSTE

Alții sunt ceva mai aventurieri, sau pur și simplu n-au întâlnit încă persoana potrivită și n-au cui să ofere amorul nebun care zace în dânșii. Așa că își caută intens jumătatea pe rețelele de socializare, conștienți că sufletul lor pereche se poate afla oriunde, poate chiar la doar un comentariu distanță. Unii burlaci, cu moral de fier, joacă tare și își încearcă șansele în fața prăzilor care, la o primă vedere, ar putea părea inaccesibile. Încrezători în propriile forțe, cu atitudine pozitivă, abordează fără rețineri potul cel mare, adică actrițele lor preferate, pe care le-au văzut doar în filmele copilăriei. Până acum, desigur, pentru că cine știe ce le rezervă viitorul acestor masculi atât de direcți și de hotărâți.

Exemple

exemplu-5

exemplu-4

Dacă Ovy Văcăreanu, care a studiat la “facultatea viety”, are o abordare politicoasă, misterioasă, nu-și dezvăluie fățiș intențiile și încearcă să atragă prada mai întâi, Opta Jupânu e de-a dreptul dezlănțuit. Îi transmite pretendentei că o place, apoi își dă like la postare (nu se vede, dar mă credeți pe cuvânt), după care întărește totul printr-un comentariu de zile mari, la care, cumva inexplicabil, uită sau nu vrea să-și dea like.

Bonus – Cote pentru pariuri speciale:

Ovy Văcăreanu nu a primit niciun răspuns și a încercat și pe pagina Sandrei Romain – 1,01/1

Opta Jupanu încă așteaptă răspuns – 1,01/1

Opta Jupanu se va întoarce pe pagina Alinei și își va aprecia comentariul – 2,1/1

One thought on “Cum (se) mai iubesc românii pe Facebook”

Leave a Reply