Povestea curvelor noastre

M-am întâlnit într-una din zilele trecute, nu mai ştiu exact când, cu un amic din vremea liceului. Cum se întâmplă la orice întâlnire ad-hoc, am început să pălăvrăgim vrute şi nevrute, până am ajuns să vorbim despre politică, iar apoi, continuând pe aceeaşi linie, ne-am oprit la subiectul “curve”. Dar n-am pornit o conversaţie de joasă speţă, în care să întinăm memoria fostelor noastre colege şi să împrăştiem haotic acuze nominale, aşa cum fac masculii rudimentari. Nu, noi ne-am angrenat într-o discuţie pur teoretică şi am rememorat cu nostalgie ce înţelesuri a avut pentru noi substantivul “curvă”, de-a lungul anilor.

Nefiind precoci, cum sunt puştanii din ziua de azi, pesemne că aveam vreo 12-13 ani când am început cu adevărat să fim interesaţi de curve. Cam pe atunci le-am definit pentru prima dată şi le-am dat un sens pozitiv. În mintea noastră de mucoşi cu coşuri, curvele erau puştoaicele acelea mai mari, care umblau cu mai mulţi băieţi şi despre care se zvonea pe la colţuri (ce-i drept, tot noi răspândiserăm zvonurile, pentru că eram fantezişti) că fac sex. Sigur, noi nu aveam nicio treabă cu ele, ele habar n-aveau că noi existăm, însă noi le consideram curve.

Prin liceu, ne-am reconsiderat poziţia şi am dat substantivului curvă o conotaţie peiorativă. Noi, băieţii de rând, eram profund ofticaţi că fetele din liceu umblau doar cu hăndrălăi mai mari, aşa că ne-am grăbit să le catalogăm drept curve pe toate acele tipe care nu-şi deschideau pântecele pentru noi. Cum nu făceam sex cu una, cum o numeam curvă. Destul de repede, am realizat învinşi că toate-s curve, pentru că niciunele nu voiau să facă sex cu noi. Şi mai erau ei, adică nebunii aceia care nu jucau fotbal şi nu făceau miştouri în curtea liceului. Iar ei aveau tăria să le scoată la un suc, să le plimbe prin parc, ba chiar să le şi asculte adesea, lucru care ne-a făcut pe noi să râdem de ei. Pentru că, hăhă!, ei erau atât de fraieri încât umblau cu curvele.

Sensul curvei a evoluat, din nou, în vremea facultăţii. Când eşti student nu e complicat să agăţi, oricât de incompetent ai fi în arta seducţiei. Aşa că, din când în când, ne mai lipeam de câte o domnişoară, făceam dragoste două minute cu dânsa, iar apoi concluzionam că aproape toate sunt curve, adică exact cele care nu fac sex cu noi. Cu excepţia domnişoarelor care fac,  deci nu-s curve. Era frumos pe vremea aceea, pentru că, spre deosebire de liceu, nu mai erau chiar toate curve. Din păcate, la un moment dat aflai că cea care şi-a tras-o ieri cu tine, azi îi face acelaşi lucru altuia. Iar atunci venea cel mai falnic moment.

-Uite, bă, ce face tipa aia! Ieri era cu tine, azi e cu Cazimir! te trăgeau prietenii de mânecă.

Da, am aflat. E o curvă! îi răspundeai tu.

Dar de unde ştii tu că e curvă? Ai futut-o tu?

DA, DA, DA! venea prompt răspunsul, mult visat încă din vremea liceului, când te bazai doar pe presupuneri şi fantezii.

La sfârşitul studenţiei, încă eram departe de orice definiţie social acceptată a curvelor. Pentru noi nu erau femeile care duc o viaţă desfrânată, nici cele care prestează activităţi sexuale pe bani şi nici cele, aşa cum se mai spune prin Oltenia, care, de-a lungul vieţii, fac dragoste cu mai mult de un bărbat. Nu, pentru noi curvele erau cele care nu făceau sex cu noi, dar şi cele care făceau atât cu noi, cât şi cu Cazimir.

Iar mai apoi, câte un curajos se pierdea într-o relaţie de durată şi dispărea luni întregi din peisaj. Îl regăseai într-un bar ieftin, bărbos şi cu cearcăne, într-o zi de joi, când tocmai se despărţise de ea, după ce a prins-o cu doi gagii în pat, unul dintre ei fiind pitic.

Ei, ce soartă! Ia uite cum sufăr eu din cauza unei curve! se victimiza dânsul.

Cum, cum? îl întrebau prietenii. Adică toate lunile astea tu nici măcar nu i-ai tras-o? 

Ba da, cum să nu? Eu când spun că e “curvă”, mă refer la faptul că e curvă-curvă. Înţelegeţi?

Ah, adică aţi făcut sex?

Da, normal. Sunteţi idioţi?

Păi dacă aţi făcut-o, atunci nu e curvă.

Ba e. M-a înşelat cu doi tipi, iar unul era pitic.

Acum am înţeles. Atunci e o curvă, pentru că te-a înşelat, dar nu e o curvă, pentru că şi-a tras-o cu tine.

Exact! Însă e mai mult curvă, decât necurvă. Că doar n-or fi necurve toate femeile care şi-o trag cu mine!

*Şi atunci, am redefinit, din nou, curva.

Leave a Reply